Vrijheid

Eerst nog mijn palmbomen gieten, ook al kondigde men onweer aan.

In het NU hunkeren ze naar het water dat ik deze nacht opving. Niet alleen hun poederdroge aarde, ook de glanzende takjes en speervormige bladeren, die licht bewegen en buigen

bij de heerlijke douche. Een musje neemt een gratis bad.

Staat een mens nog stil bij het geschenk van water?

En dan duiken we verder in de rivier van bewustzijn, de verborgen oorden waar elke gekende kleur een nieuw palet tovert met metallic glinsterende spikkeltjes van bio - fotonen.

Alles leeft immers ! Alles.

We reizen op ether, net zoals het elfenvolk en de natuurgeesten en verkennen dezelfde buurt vanuit een andere invalshoek, weer een andere poort, waar het begrip voor tegenpolen levendig is. Waar men de schaduw aanvaard als katalysator naar het licht, en angsten ons ooit onderdompelden naar Koning Moed.

Vrijheid laat zich maar smaken door te lossen, niet alleen de koorden, ook de vragen van ongerijmdheden, waarin twijfel indertijd zijn hangmat spande.

Mijn -door vlijtige Makà indianen geweven hangmat neem ik mee - deze keer alleen om te schommelen en tussendoor te rusten. De oude eik vertelde me dat hij reeds weelderig zijn bladerdak openvouwde, zodat de zonnestralen gezeefd worden, en de Wisteria staat in bloei.

Dus, momentje...ik kom eraan !

mei '18    Soulwriter